



( အျဖဴေရာင္သံစဥ္ ေရဒီယိုကေနျပီး ေမြးေန႔သီခ်င္း ေတာင္းျပီး လက္ေဆာင္ေပးတဲ႔ ေမာင္ငယ္အဆိပ္ခြက္အတြက္ စပယ္ရွယ္ ငရုတ္သီးမ်ားမ်ားနဲ႔ :)) )

ေမြးေန႕ အထိမ္းအမွတ္ေလးအျဖစ္ ေမာင္ႏွမသူငယ္ခ်င္းေတြကို ကၽြန္မ တစ္ခုခု ကိုယ္တိုင္လုပ္ေကၽြးခ်င္တာနဲ႔ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုး အစားအစာကို ကိုယ္တိုင္ လုပ္ေကၽြးခဲ႔တယ္။ ဒီအာလူးထမင္းနယ္ကို ကၽြန္မအေဖ ခဏခဏ လုပ္ေကၽြးပါတယ္။ ရွမ္းထမင္းနယ္ ပါပဲ။ ဒါေပမဲ႔ ကၽြန္မက အာလူးထဲ႔နယ္လိုက္လို႔ပါ။ ရွမ္းထမင္း အစစ္က်ေတာ့ ထမင္းနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္သာ ထဲ႔နယ္တာပါ။ အင္းသားမ်ား လုပ္နည္းကေတာ့ ငါးကိုဆီသတ္ျပီး အေပၚမွာ ျဖဴးလိုက္ပါေသးတယ္။
လုပ္နည္းေလးက လြယ္လြယ္ေလး...
ထမင္းခပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးခ်က္ထားတယ္ ( နယ္ရတာ လြယ္ေအာင္လို႔ပါ)။ ျပီးေတာ့ အာလူးျပဳတ္ ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အေရာင္တင္မွဳန္႔ ၊ ဆႏြင္းတို႔နဲ႔ ဆီနည္းနည္းေလးပဲ ထဲ႔ျပီး ေရနဲ႔ပဲ ျပဳတ္ျပီး အႏွစ္ခ်က္လိုက္တယ္ေလ။
အဲဒါေတြ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႔ အားလံုးကို ဆား ၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဳ ဆီခ်က္တို႔နဲ႔ ေရာသမနယ္လိုက္ပါေတာ့တယ္။ ခပ္နာနာေလး နယ္လိုက္ပါေတာ့တယ္။ လက္ေတာ့ အေတာ္ေညာင္းတယ္။ :)
26.11.2009 ည open beach မွာ လုပ္တဲ႔ ပြဲေလးကို အမ္စီယူုုျပီး လာပါဆိုတာ မလာႏိုင္ခဲ႔ၾကတဲ႔ (ဖုန္းနဲ႔ပဲ သူမ်ားေပ်ာ္တာ ေပ်ာ္ႏိုင္တဲ႔ )ကိုျဖိဳး ( လင္းၾကယ္ျဖဴ) ၊ ေမာင္ေ၀ယံ ၊ ကိုပီတာ ၊ အေ၀းေရာက္ သမီးပ်ိဳ နဲ႔ အိန္ဂ်ယ္ တို႔နဲ႔ ေမြးေန႔ အေကၽြးအေမြးအျဖစ္ ဘေလာ့ဂ္ဂါ ေမာင္ႏွမေတြကိုဧည္႔ခံလိုက္တယ္ေနာ္။ မႏွင္း(ႏွင္းနဲ႔မာယာ)ရဲ႕ တို႔ဟူးေၾကာ္းေလးအတြက္ ေက်းဇူးပါ။ ေမြးေန႔ဆုေတာင္းမ်ားအတြက္ ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

( ေမာင္ႏွမမ်ားရဲ႕ ေမြးေန႔လက္ေဆာင္ေလးေတြေပါ့ )
15 comments:
ေတြ ့တာနဲ့ ထမင္းနယ္ လုပ္ေက်ြးဖို့သာ ျပင္ေပေတာ့ ပိယိင္းေရ
လြတ္သြားပါတယ္..သို႕ေသာ္..စိမရွိပါ..
မေက်ပြဲ ႏႊဲရန္ အျပင္းအထန္ ျပင္ဆင္ေနပါတယ္...
ေနာက္တစ္ခါ နယ္ ဖို႕သာၾကိဳးစားထားပါေလခင္ဗ်ားး....
ျမင္ရတာ စားခ်င္လိုက္တာ..
ျပီးေတာ့ ဟိုလူေတြကို မနာလိုဘူးဗ်ာ....
ေနာက္တစ္ပြဲလုပ္ေပး....း )
ေပ်ာ္ပါေစ
ေလးစားစြာ
ဂလု ဂလု ဂလု ဂလု ဂလု ဂလု ဂလု ဂလု
အာလူးထမင္းနယ္ေလး ႀကိဳက္တယ္။ ဟဲဟုိး အားလူးနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ဆုိ အေကာင္းဆံုးပဲ။
လွပတဲ့ ဒီဇင္ဘာေန႔ေတြ ပိုင္ဆုိင္ႏုိင္ပါေစ
ခင္မင္စြာနဲ႔
စားခ်င္လိုက္တာ .. အင္းထဲက ငါးထမင္းနယ္ နဲ့ ဂ်ဴးျမစ္ နဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ့ .. တိုဖူး ႏွစ္ျပန္ေၾကာ္ နဲ ့ ၊ ေရေႏြးၾကမ္း နဲ့ ..... အားးးးး ကယ္ေတာ္မူၾကပါ ...
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္... က်ေနာ္ သိပ္ၾကိဳက္...
လုပ္စားအံုးမွပဲ။
က်ေနာ္တို႔ဆီက လုပ္နည္း ကေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ျပဳတ္၊ အာလူး ျပဳတ္ျပီး အခြံႏႊာထား။ ပီးရင္ ဆားကို လိုသေလာက္ထည့္ျပီး ထမင္းနဲ႔ အဲတာေတြကို ေရာနယ္။ ေနာက္ေတာ့ ပဲပုပ္ နဲ႔ ေျပမဲဆံကို ခ်က္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ/ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ေလးဆမ္း..။
ဂ်ဴးျမစ္ေလးဓ ငရုပ္သီး အပြေျခာက္ေၾကာ္ေလး အေတာင့္လိုက္နဲ႔ တြဲစား။
ေျပာရင္းေတာင္ သြားရည္က်လာဘီဗ်ာ။
ေမြးေန႔ကို ေနာက္က်ပီးမွ ေရာက္လာရတာ စိတ္မေကာင္းဘူး မငံုေရ။
ဒါနဲ႔ က်န္သမွ် အကုန္စားသြားပီး ျပန္ျပီဗ်ိဳ႕။
ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ေမြးေန႔ေလး ျဖစ္ပါေစ။
ကြ်န္ေတာ္တုိ ့က နတ္မၿဖစ္ေသးဘူးဗ်ာ....
ဒီေတာ ့ပံုေလးေတြနဲ ့တင္ေတာ ့မေကြ်းပါနဲ ့ဗ်ဴိ ့....
ဟဲဟဲ....
ၾကိဳက္တယ္.. ၾကိဳက္မွၾကိဳက္ အေမ ခဏခဏ လုပ္ေကြ်းတာ.. ခုေတာင္ ေျပာရင္း စားခ်င္လာျပိး..... တကယ္ စားခ်င္တာေနာ္.... စိတ္မနည္းထိန္းထားရတာဟြန္႕ဟြန္႕... ေမြးေန႕မွ စျပီ.. ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္... း)
ေမာင္ငယ္
အဆိပ္ခြက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႕ ထမင္းခ်ဥ္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္...
အာလူးနဲ႕နယ္တာေတာ့ အခုမွၾကားဖူးတာ...
း)
အေမေရ.......... တူရက္စက္တယ္ဗ်..... ဂလု...
စားလို႔ေတာ့ေကာင္းတယ္...
ဒါေပမယ့္ စားရတာ မဝသလိုပဲ....
ေနာက္တစ္ခါ ထပ္လုပ္ေကၽြးပါ..
ႏွင္း
အင္းေလးေဖာင္ေတာ္ဦးမွာေတာ့ ငါးထမင္း စားဖူးတယ္။ မစားဖူးလို႔မွာလိုက္တာ ပထမဆံုး တလုတ္ကို စစားဖို႔အားယူလိုက္ရေသးတယ္။
အာလူးနဲ႔ဆိုလည္း နယ္ရတာ လက္ေတာ္ေတာ္ ေညာင္းနိင္တယ္ေနာ္။ထမင္းသုတ္ေတာ့ ၾကိဳက္တယ္ း)
တကယ္စားေကာင္းတဲ့ ရွမ္းအာလူးထမင္းနယ္ဗ်ာ။ မေမ့ႏိုင္စရာေန႔ေလးပါ။ =)
ထမင္းလည္းစားမယ္ အရုပ္ေတြလည္းလုသြားတယ္။ း))
ဒါပဲ း))ေက်နပ္ရင္လာေအာ္ေတာ့
စားခ်င္လုိက္ထွာ.. ေတာက္..ေတာ္ေတာ္စားလုိ႔ ေကာင္းမဲ့ပုံပဲေနာ္.. တခါတေခါက္ေတာ့ အဲဒီလာလည္ဦးမွပဲ .... မငုံလက္ရာ ဘယ္လုိေနလဲ စားၾကည့္ခ်င္လုိ႔...ထမင္းဟင္းေၿပာတာေနာ္၊ တကယ္လက္ရာ မဟုတ္ဘူး။
Post a Comment