ပင္ေလာင္း ရွမ္း ဟင္းထုတ္ေလး လုပ္ေကၽြးမယ္။ :)) အမွန္တကယ္ဆို ကၽြန္မလဲ ရွမ္းဟင္းထုပ္ မလုပ္ဖူးပါဘူး။ လူၾကီးေတြ လုပ္တာကိုပဲ ထိုင္ၾကည္႕ဖူးတာေလ။ ဒါေပမဲ႔ လာလည္ၾကတဲ႔ ေမာင္ႏွမေတြကို သၾကၤန္မွာ ေကၽြးခ်င္တာနဲ႔ လုပ္ေကၽြးတာေနာ္။ ေကာင္းတယ္လို႔ ေျပာရမယ္ေနာ္။
ဟင္းထုတ္ ထုပ္ေတာ့မယ္ဆိုရင္ လိုအပ္တဲ႔ ျပင္ဆင္စရာ ပစၥည္းေတြကေတာ့
- ဆန္မွဳန္႕ ( ဆန္ကို ၾကိတ္ဆိုင္မွာ သြားၾကိတ္ထားတာေနာ္။ ဆန္မွဳ႔န္႔ ၀ယ္တာ ဟုတ္ဘူး :) )
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ ( ဒါေလးကိုေတာ့ ေသးေသးေလး လွီးထားမယ္ေနာ္။)
- ဆီ
- ဆား
- အခ်ိဳမွဳန္႔
- အေရာင္တင္မွဳန္႔ (နီ)
- ငွက္ေပ်ာရြက္ ( သူ႔ကိုေတာ့ အၾကီး အေသး အစံု ျဖဲဆုတ္ထားမယ္) တို႔ပါပဲ။
ပထမဆံုး. ဆန္မွဳ႔န္႔ကို ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးနဲ႔ ေရာျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ပါတယ္။ ေနာက္ ဆီ ၊ ဆား ၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ နဲ႔ အေရာင္တင္မွဳန္႔နီတို႔ကို မွ်မွ်တတ ထဲ႔ျပီး သမေအာင္ ဆက္နယ္လိုက္ျပန္ေရာ။ အဲဒီအခါမွာ ေရေလး.နည္းနည္းေလး ထဲ႔ေပးလိုက္ပါတယ္။ အမ်ားၾကီးမထဲ႔နဲ႔။ ေရမ်ားသြားရင္ ေပ်ာ့သြားလိုက္မယ္။ ေရတအားနည္းေတာ့လဲ မာသြားမယ္။ အေနေတာ္ေလးေပါ့။ အဲဒီ အဆင့္မွာတင္ ျမည္းၾကည္႕လို႔ရတယ္ေနာ္။ အေပါ့အငန္ေလးကိုေပါ့။ ေနာက္ ျဖဲဆုတ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖက္ ကို အၾကီး တခု အေသးတခု ထပ္ျပီး ဇြန္း တဇြန္းစာေလာက္ ထဲ႔ထဲ႔ျပီး တုတ္ေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ ( အခုေတာ့ သြားၾကားထိုးတ ံေလးေတြနဲ႔ေပါ့) ထိုးျပီး ထုတ္ပါတယ္။ အသားေလးနဲ႔မွ စားခ်င္သူေတြ အတြက္ေတာ့ ေၾကာ္ထားတဲ႔ အသားေလးကို တဖက္ႏွစ္ဖက္ေလာက္ အေပၚမွာ တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္။ ေနာက္ နာရီ၀က္သာသာေလာက္ပဲ ေပါင္းခံျပီးတာနဲ႔ အဆင္သင့္ စားႏိုင္ပါျပီ။ အဲ..ေနဦးေနာ္။ ဒီမွာ တြဲစားဖို႔ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္ေနေသးတယ္။ ေနာက္ နံနံပင္ ၊ ဂ်ဴးျမစ္ေလး ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမႊာ နဲ႔ ၾကက္သြန္နီစိတ္ ေတြ လုပ္လိုက္ဦးမယ္။
ကဲ..စားၾကေတာ့။ ဘယ္လိုလဲ..အေနေတာ္ပဲ မဟုတ္လား။ ဒါေတာင္ တခါမွ လုပ္ဖူးတာ မဟုတ္ဘူးေနာ္။ ခင္လြန္းလို႔ လုပ္ေကၽြးတာ စားၾကေနာ္။ မေလာက္ရင္ အားမနာနဲ႔ေနာ္။ မငံုရဲ႕ က်န္ နားကပ္တဖက္ေလး ေပါင္ျပီး ထပ္လုပ္ေပးမယ္။ :))
( ဓာတ္ပံုေလးနဲ႔ မတင္ျပႏိုင္ေတာ့ အေတြးေလးနဲ႔ ေက်နပ္ေပးေနာ္။)
ပန္းေပါင္းတစ္ေထာင္ သို႔မဟုတ္ ေဆးဖက္၀င္ပ်ားရည္
2 months ago
8 comments:
စိတ္ကူးနဲ ့စားရတာေလာက္ အရသာရွိတာမရွိဖူး....
စိတ္ကူးနဲ ့ခ်က္ စိတ္ကူးနဲ ့စား
မငံုတို ့ကေတာ့ကပ္စည္းနည္းတယ္
မငံုအိမ္လိုက္လည္မွ တဝႀကီးစားၿပစ္လိုက္အံုးမယ္
အဟီးး
အဲ့လိုပဲ အပ်ိဳၾကီးက ငွက္ေပ်ာတံုးဖက္အိပ္တာ ေခတ္မမွီဘူးဆိုလို ့အရုပ္နဲ ့ေလ ဖက္အိပ္တာ အဟိ ေဖၚေကာင္လုပ္ပီ ခုလည္းေယာက္က်ားယူဖို ့ကပ္စည္းနဲေနတာ သိလား ေယာက္ဖၾကီး ပံုေလးနဲ ့မတင္ဘူး သူ ့က စိတ္ကူးနဲ ့ခ်က္ စိတ္ကူးနဲ ့စားေနရတာ ၾကည့္ပါလား အဟိ ခ်လ္ဆီးႏိုင္တယ္ ၃ း ၁ ေပ်ာ္ေပေတာ့
အင္..... အခ်ိဳမႈန္ ့မပါတဲ့ ဟင္းထုတ္ သပ္သပ္ ထုတ္ေပးအံုး ။ ျငဳတ္သီးလဲ နဲနဲပိုထဲ ့ ။ ဂ်ဳးျမစ္လဲစင္ေအာင္ ေရေဆးေပးေလ ။ အဝစားမွာေနာ္ ။ က်န္ေနတဲ ့နားကပ္ေလးတဖက္ အျမန္ သြားေပါင္အံုး ။ ဗိုက္ဆာေနျပီ ဗ်ိဳ ့။
မႀကီးငုန္
မစားရတာၾကာတဲ့ မုန္႔ဖက္ထုတ္ အႀကိဳက္စားသြားတယ္။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ နဲ႔လညး္ ေကာင္းတယ္ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔လုပ္လဲ စားလုိ႔ ေကာင္းတယ္ လုပ္စားၾကည့္ပါ။
ဆန္လံုးဆီေၾကာ္ ပါမွလည္း စားေကာင္းတယ္။
ေက်းဇူး
၀င္းေဇာ္
အဟား အလာေတာ့ ေနာက္မက်ေသးပါဘူးေနာ့္ ဟင္းထုပ္က အမ်ားၾကီး စားလုိက္ရေသးတယ္။ အင္း ဟင္းထုပ္က မငုံလုပ္တာဆုိေတာ့ ေသခ်ာတယ္ အပ်ိဳၾကီးမ်ား လုပ္တတ္ပုံမရဘူး ပုံေတာင္ မတင္နုိင္ေတာ့ဘူး.. အဟား ဒါေပမဲ့ စတုိင္ကေတာ့ မိတယ္ဗ်ာ.. နားကပ္တဖက္ထဲနဲ႕ ေလွ်ာက္သြားေနတာ ေတြ႕ရင္ ေသခ်ာတယ္ မငုံပဲ ေအာ္ေခၚဦးမွ ဟီးး
စားလုိ႕ေကာင္း၏ ပုံမပါေတာ့ အနံ႕ေလးပါ ရတယ္ဗ်ာ..
ေလးစားလ်က္
ေတာင္ေပၚသား
ရွမ္းဟင္းထုတ္ေလးဆုိတာ ဓါတ္ပုံမၿပထားေတာ့ စိတ္ကူးနဲ ့ပုံေဖာ္ၿပီး အဝစားသြားမယ္ေနာ္ ။ အေပၚက ကုိဝင္းေဇာ္ အုိင္ခီေလာက္ ဖုိးစိန္တုိ ့
စားသြားတာ ကုန္ေလာက္ၿပီး ထင္ပါတယ္။
အနံကေတာ့ မနက္ကတည္းက ရေနတယ္။။။ ဒါေပမယ့္ ၀င္စားဖို႔ ဆိုဒ္ကို ေဇာ္ဂ်ီထည့္လိုက္အံုး.. မဟုတ္ရင္ အတံုး၂ပဲေပၚေနတယ္။။။
ဟင္းထုတ္ကို မနက္ကတည္းကစားဖို႔ လာဖိတ္တာေတြ႔ေပမယ့္... အခုေကာ ..က်န္ေသးရဲ႕လား.. က်န္ေသးရဲ႕လားအဖြား...။
ေျမးေလးအတြက္ ခ်န္ေတာ့ထားေပးမယ္ထင္တယ္...
ဟီးးး
ရွလြတ္...! ဟင္းထုပ္အရမ္းႀကိဳက္တာဗ်... တထိုင္ထဲနဲ႔ အထုပ္ ၂ဝေလာက္ စားဖူးတယ္.. အဟီး....
Post a Comment